Izgradnja brze pruge Beograd Budimpešta, strateški najvažniji projekat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2020, 12:26

Izgradnja brze pruge Beograd Budimpešta, strateški najvažniji projekat

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u razgovoru sa predsednikom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" (CRIC) Ju Guođengom o realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta istakla da je ta pruga strateški najvažniji projekat za Srbiju.

"Izgradnja ove brze pruge je naš najvažniji projekat, očekujem da sve bude izvedeno u predviđenim rokovima i raduje nas što ćemo sledeće godine na jesen od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda do Novog Sada putovati za manje od pola sata", rekla je Zorana Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Ju Guođeng je zahvalio Zorani Mihajlović na kontinuiranoj podršci koju Vlada Srbije i Ministarstvo sve vreme pružaju kineskom izvođaču i izrazio uverenje da će svi radovi biti završeni po ugovorenoj dinamici i po evropskim i svetskim standardima.

"Došao sam u Srbiju kako bih se na terenu uverio u dinamiku i napredak radova. Dinamički plan je realan i u skladu sa dogovorenim rokovima ćemo završiti posao. U skladu sa potrebama i aktuelnom situacijom reorganizujemo resurse na terenu, od radne snage, preko opreme i mehanizacije, do pripreme materijala", rekao je Ju Guođeng.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Pruga Beograd-Budimpešta strateški najvažniji projekat za Srbiju

Izvor: Danas, 17.Avg.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u razgovoru sa predsednikom kineske kompanije „Čajna rejlvej internešenel kompani” (CRIC) Ju Guođengom o realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta istakla da je ta pruga strateški najvažniji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.