Izgradnja atmosferske kanalizacije u Dositejevoj ulici u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja atmosferske kanalizacije u Dositejevoj ulici u Kikindi

U Dositejevoj ulici u Kikindi u toku je izgradnja atmosferske kanalizacije. Radovi na deonici koja iznosi oko 250 metara iznose milion dinara i početna su faza kapitalnog projekta izgradnje kišne kanalizacije u širem centru grada.

Stanovnici u Dositejevoj ulici u Kikindi, u delu koji vodi do gradske pijace, već decenijama imaju problema prilikom obilnih padavina.

Naime, nakon jačih kiša, dvorišta im budu poplavljena usled nemogućnosti da voda brže otekne. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

To je bio povod da se započne izgradnja kišne kanalizacije u tom delu i da se decenijski problem konačno reši.

''Puno nam znači jer nismo imali odvodnu kanalizaciju, pa kada pada kiša mi smo imali jako velikih problema jer su na dvorišta bila poplavljena. Ulazi su nam bili u vodi i taj deo je poseban problem jer nas ima više stanara u zgradi'', kaže Živka Radin, stanovnica Dositejeve ulice u Kikindi.

Problem sa kojim su se suočavali stanovnici Dositejeve obrazložen je nadležnima u Gradskoj upravi u Kikindi, nakon čega je izrađen projekat, a radovi vredni milion dinara, koje izvodi ''Eko gradnja'', budu započeti.

''Moram da istaknem da su građani bili ti koji su nam ukazali na ovaj problem, a uvažavajući činjenicu da je od trenutka kada se problem detektovao do momenta realizacije, potrebno vreme pre svega zbog tehničkih problema, kao i rešenja, i računajući da kišna kanalizacija nije rekonstruisana 40 godina, mogu da budem zadovoljan jer će ovaj problem biti rešen u rekordnom roku'', navodi Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Izgradnja atmosferske kanalizacije u Dositejevoj deo je kapitalnog projekta koji bi trebalo da obezbedi kišnu kanalizaciju u vrlo problematičnom delu kod nedovršene garaže u centru grada, kao i kod Gradske pijace.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.