Izbegličkim porodicama 22 ugovora za kupovinu seoskih kuća u Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegličkim porodicama 22 ugovora za kupovinu seoskih kuća u Bečeju

U Bečeju su danas svečano uručeni ugovori za kupovinu 22 seoske kuće sa okućnicom izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa prebivalištem na teritoriji te opštine.

Kuće su kupljene u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Srbiji, njihova je vrednost 242.000 evra, a sredstva su obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija.

Vrednost donacije za svaku kuću pojedinačno je 11.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evra.

Svečanom uručenju ugovora prisustvovali su Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej, Ivan Gerginov, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije, Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Džon Klejton, šef Odeljenja za demokratizaciju OEBS-a, Jadranka Marić, predstavnica UNHCR-a, Jelena Tomić, predstavnica JUP-a i drugi.

"Kroz Regionalni stambeni program stambeno je zbrinuto blizu stotinu najugroženijih izbegličkih porodica, i još 27 je primilo pomoć iz budžeta Srbije", rekao je Gerginov, koji je lokalnoj samoupravi zahvalio na odličnoj saradnji na zajedničkom poslu.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.