Izbeglice na Horgošu: Otvorite nam vrata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice na Horgošu: Otvorite nam vrata

Na Horgošu i 1 i 2 ima više od hiljadu izbeglica koje čekaju da im Mađarska otvori vrata.

Na graničnom prelazu Horgoš 2 izbeglice sa Bliskog istoka uzvikuju "hvala Srbijo" i "otvorite nam vrata". Veruju da su došli do kraja puta i da će preko Mađarske da stignu do boljeg života.

Amer iz Sirije želi sa porodicom da potraži bolji život u Nemačkoj. Već osam dana sa porodicom i prijateljima spava u Srbiji u šatorima. Njih trinaestoro, među kojima ima i male >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece su se odlučili na put ka boljem životu.

"Put je bio opasan. Prošli smo Tursku, Grčku, Makedoniju, Srbiju. Mislim daćemo pokušati da pređemo preko Hrvatske u Evropu", kaže Amer Sirija.

Grupa mladih Avganistanaca ne gubi nadu da će Mađarska otvoriti svoja vrata. Veruju da će u Nemačkoj da žive mirno, bez rata i progona.

Nakon jučerašnjih incidenata na Horgošu 2 je sve mirno.

Predstavnica UNHCR-a kaže da veruje da će izbeglice potražiti druge pravce i odustati od graničnih prelaza sa Mađarskom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.