Iz Sombora do Rima i nazad - zoljicom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Sombora do Rima i nazad - "zoljicom"

Njemu su 73 godine, a njegovom motociklu tomos automatik skoro četrdeset. Ipak, Blago Bašić krenuo je na put dug 1.500 kilometara. U jednom smeru. Krajnje odredište mu je Rim.

"Do sada tokom 12 putovanja ovim malim tomosom prošao Srbiju, Bosnu, Hrvatsku. Zato sam odlučio malo dalje da idem i obiđem sva svetišta u Rimu, da u povratku pređem Jadransko more i da odem u Međugorje i vratim se u Sombor", kaže Blago Bašić.

Iako su Blagu mnogi odgovarali od puta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije odustao. Uzda se u sreću i dobre ljude kojih je, kako kaže, uvek bilo na njegovim putovanjima. Ne boji se ni za sebe, ni za svoj motor, iako zna da automatikom koji prosečno ide 30 kilometara na sat neće biti ni malo lako savladati tako zahtevan put. Spreman je i na to da će možda zbog motora biti problema i na granici sa Italjom. Na putu će provesti skori tri nedelje.

"Miminalno 20 dana, sve zavisi od toga kakva će biti situacija ne terenu, kakvi će biti usponi, da li će biti kvarova na motoru", kaže Bašić.

Od hrvatskog primorja put ga dalje vodi do Trsta, Venecije, Padove, Ravene, Ankone do kranjeg cilja Rima. Popis crkava koje mora obići u Rimu pripremio mu je somborski župnik Josip Pekanović. A nakon toga čeka ga povratak dug isto tako 1.500 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.