Italija: Zemljotres severno od Firence, nema povređenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Zemljotres severno od Firence, nema povređenih

Zemljotres jačine 4,8 stepeni Rihterove skale pogodio je okolinu Firence na severu Italije, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar. U zemljotresu nema povređenih, osim što je uplašio stanovnike i prouzrokovao manja oštećenja na zgradama, prenose italijanski mediji.

Potres je zabeležen u 4:37 sati, 26 kilometara severno od Firence na dubini od oko devet kilometara.

Oštećena je crkva u gradu Barberino, a prijavljena je i manja šteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na nekim privatnim kućama, prenosi agencija ANSA.

Potres jačine 4,5 stepeni po Rihteru snažno se osetio u Firenci i okolini, ali osim manjih oštećenja i uznemirenja građana, nije bilo većih posledica.

Državne železnice saopštile su da je linija između Firence i Bolonje bila privremeno zatvorena zbog predostrožnosti, ali da je kasnije saobraćaj nastavljen bez problema.

I škole u gradovima u blizini epicentra bile su zatvorene, dok nisu završena proveravanja bezbednosti konstrukcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres pogodio okolinu Firence

Izvor: RTS, 09.Dec.2019

U zemljotresu, koji je jutros pogodio područje severno od Firence nema povređenih, osim što je uplašio stanovnike i prouzrokovao manja oštećenja na zgradama, prenose italijanski mediji. . Potres jačine 4,5 jedinica...

Nastavak na RTS...

Na redu je Italija: Zemljotresi kod Firence, ljudi u strahu, oštećena crkva

Izvor: B92, 09.Dec.2019

Firenca -- Zemljotres koji je danas pogodio oblast Toskane, severno od Firence, uplašio je stanovnike koji su usred noći istrčali na ulice, ali povređenih nije bilo...Pre zore bilo je više potresa, od kojih je najjači bio 4,5 stepena...Gradonačelnici gradova pogođene oblasti kažu da nema povređenih,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.