Istraga o zlostavljanju azilanata u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o zlostavljanju azilanata u Nemačkoj

Nemačka policija je pokrenula istragu povodom sumnje da su pripadnici obezbeđenja jednog centra za azilante na zapadu zemlje navodno fizički i mentalno zlostavljali izbeglice u tom centru.

Portparol policije rekao je danas da je policija u centru za azilante u Burbahu, nedaleko od grada Hagen, ispitala pripadnike obezbeđenja i izbeglice nakon što je jedan lokalni novinar dobio DVD snimak na kojem se vidi kako pripadnici obezbeđenja maltretiraju jednog tražioca azila, javio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je AP.

Portparol Ulrih Hanki rekao je da je policija kod jednog pripadnika obezbeđenja pronašla i fotografiju na mobilnom telefonu na kojoj se vidi kako on nogom pritiska vrat izbeglice koji vezan leži na patosu.

Hanki je rekao da je policija dobila pritužbe od drugih izbeglica koje tvrde da su zlostavljane, dodajući da je privatna firma za obezbeđenje povukla pripadnike koji su osumnjičeni za zlostavljanje.

AP dodaje da nemačka policija istražuje i moguće ksenofobne motive zlostavljanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga o zlostavljanju azilanata

Izvor: B92, 28.Sep.2014

Nemačka policija je pokrenula istragu povodom sumnje da je obezbeđenje jednog centra za azilante fizički i mentalno zlostavljali izbeglice u tom centru...Portparol policije rekao je danas da je policija u cenru za azilante u Burbahu, nedaleko od grada Hagen, ispitala pripadnike obezbeđenja i izbeglice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.