Ispraćaj Rajka Kijca u legendu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispraćaj Rajka Kijca u legendu

O životnom putu Rajka Petrova Kijca (1936–2015), posutim biserima i trnjem, u prepunom Amfiteatru novosadskog Spensa, govorilo se na komemoraciji biranim rečima, sa velikim poštovanjem i uvažavanjem jednog od najistaknutijih odbojkaških radnika na ovim prostorima i mnogo šire.

Brojni prijatelji, saborci, odbojkaši iz brojnih generacija, zlatni sidnejski olimpijci, treneri, Klečani, Novosađani, Banaćani, Bačvani, Sremci, Beograđani, Kraljevčani i još mnogo njih su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << došli su da porodici izraze saučeće i da se oproste od legendarnog Rajka Kijca, uspešnog privrednika, rukovodioca, reformatora odbojkaškog sporta, čoveka koji je voleo ljude i oni su voleli njega.

O jednoj od najharizmatičnijih ličnosti odbojkaškog sporta u ime Odbojkaškog saveza Srbije govorio je generalni sekretar Slobodan Milošević, Odbojkaškog saveza Vojvodine generalni sekretar Jugoslav Spasić, a u ime odbojkaškog Kleka Rajko Petrović.

Posebno nadahnuto, uz mnogo emocija, životni put po mnogo čemu jedinstvenog i neponovljivog Rajka opisao je ispred OK Vojvodina i svih novosadskih sportskih radnika Miroslav Vislavski, njegov naslednik u vreme najvećih uspeha velikana iz Srpske Atine.

Legendarni Rajko Kijac sahranjen je u sredu na mesnom groblju u Kleku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.