Island srušio Holandiju, BiH remizirala sa Belgijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Island srušio Holandiju, BiH remizirala sa Belgijom

Fudbalska reprezentacija Islanda priredila je veliko iznenađenje savladavši večeras selekciju Holandije sa 2:0, dok su Bosna i Hercegovina i Belgija odigrali nerešeno 1:1, u kvalifikacionim utakmicama za prvenstvo Evrope.

Islanđani su oduševili ne samo pobedom, već i prikazanom igrom kod kuće u Rejkjaviku, gde su u svemu nadmašili favorizovane Holanđane i pobedili ih prvi put u istoriji.

Igrali su bez ikakvog respekta, otvoreno i hrabro, pa su golovima Sigurdsona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpuno zasluženo trijumfovali i zadržali vođstvo na tabeli A grupe.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine priredili su novo razočaranje navijačima. Vodili su u Zenici golom Edina Džeka u prvom poluvremenu i činilo se da će izboriti prvu pobedu u B grupi, međutim, Belgijanci su izjednačili u nastavku i ostavili izabranike Safeta Sušića pri dnu tabele sa samo dva boda iz tri meča.

Hrvatska je prosto eksplodirala protiv Azerbejdžana i do vrha napunila protivničku mrežu (6:0), pa je preuzela čelo H grupe u kojoj je prati Italija.

Za razliku od Hrvata, Italijani su ostvarili "mršavu" pobedu na Malti (1:0), gde su grčevito čuvali vođstvo iz prvog poluvremena, iako je domaćin igrao oslabljen zbog isključenja Mifsuda još u 28. minutu.

Maltežani nisu respektovali favorizovane "azure", vođena je žestoka borba sa mnogo varnica, a na kraju su oba tima ostala sa desetoricom pošto je zbog prekršaja direktan crveni karton zaradio i Bonuči u 78. minutu.

Vels je očekivano slavio protiv Kipra (2:1) i ostao vodeći u B grupi, gde je još Izrael rutinski odneo bodove sa gostujućeg terena u Andori (4:1).

Ranije danas Češka je lako i ubedljivo osvojila bodove na gostujućem terenu u Kazahstanu (4:2).

Rezultati:

A grupa:

Island - Holandija 2:0 (Sigurdson 10. penal, 42)

Letonija - Turska 1:1 (Sabala 54. penal - Kisa 47)

Kazahstan - Češka 2:4 (Logvinjenko 84, 90+1 - Dočkal 13, Lafata 44, Krejči 56, Necid 88)

Tabela:Island i Češka po 9 bodova, Holandija 3. Letonija 2, Kazahstan i Turska po 1.

B grupa:

Andora - Izrael 1:4 (Lima 15. penal - Damari 3, 41, 82, Hemed 90+6 penal)

Bosna i Hercegovina - Belgija 1:1 (Džeko 28 - Naingolan 51)

Vels - Kipar 2:1 (Koteril 13, Robson-Kanu 23 - Laban 36)

Tabela: Vels 7, Izrael 6, Belgija 4, Kipar 3, BiH 2, Andora 0.

H grupa:

Norveška - Bugarska 2:1 (Elinusi 13, Nilsen 72 - Bodurov 43)

Hrvatska - Azerbejdžan 6:0 (Kramarić 11, Perišić 34, 45, Brozović 45+2, Modrić 56. penal, Sadigov 61. autogol)

Malta - Italija 0:1 (Pele 24)

Tabela: Hrvatska i Italija 9, Norveška 6, Bugarska 3, Malta i Azerbejdžan 0.

Reprezentacija Srbije startovala je u I kvalifikacionoj grupi remijem protiv Jermenije u Jerevanu (1:1), a u narednoj utakmici sutra u Beogradu dočekuje selekciju Albanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.