Inspekcija kreće u kontrolu izdavanja “stanova na dan”

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2019, 03:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija kreće u kontrolu izdavanja “stanova na dan”

Turistička inspekcija kreće u kontrolu izdavanja “stanova na dan”, jer od 1. jula počinje paušalno oporezivanje ležajeva.

Najviše kvadrata za kratkoročno iznajmljivanje smešteno je u velikim gradovima i turističkim centrima, a značajan broj kreveta izdaje se “na crno”, pišu Novosti.

U Beogradu je kategorizovano 1.614 smeštajnih jedinica sa 3.868 kreveta, ali se pretpostavlja da ih se duplo više izdaje "na crno".

Prema novom zakonu, porez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će se obračunavati tako što će se poreska stopa od pet odsto prosečne bruto zarade koju je vlasnik ostvario u prethodnoj godini množiti brojem kreveta i koeficijentom turističkog mesta.

Turistički radnici smatraju da su nova pravila dobro rešenje jer vlasnike turističkih kapaciteta koji se vode kao fizička lica uvode u zakonito poslovanje, pune javnu kasu, poboljšavaju kontrolu rada i olakšavaju statističko evidentiranje.

Međutim, puna primena paušalnog oporezivanja neće zaživeti brzo i lako zbog objektivnih poteškoća i nedorečenosti, piše list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje paušalno oporezivanje "stanova na dan": Evo od kada i po kojoj formuli će se obračunavati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2019

Inspekcija kreće u kontrolu izdavanja “stanova na dan”..Turištička inspekcija kreće u kontrolu izdavanja "stanova na dan", jer od 1. jula počinje paušalno oporezivanje ležajeva...Najviše kvadrata za kratkoročno iznajmljivanje smešteno je u velikim gradovima i turištičkim centrima, a značajan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

TURISTIČKI INSPEKTORI U AKCIJI Počinje kontrola izdavanja "stana na dan"

Izvor: Blic, 25.Jun.2019

Turistička inspekcija kreće u kontrolu izdavanja "stanova na dan", jer od 1. jula počinje paušalno oporezivanje ležajeva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.