Informatičkim znanjem u agrobiznis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Informatičkim znanjem u agrobiznis

Organizacija "Mreža žena" organizovala je informatičku obuku za članice udruženja žena sa sela u opštini Inđija. Obuku su do sada prošle žene u Maradiku, Krčedinu, Novom Slankamenu i Novim Karlovcima, a ove nedelje počinje i edukacija žena iz Beške.

Kako se objašnjava na portalu opštine Inđija, cilj programa je da se osnaže dosadašnje aktivnosti žena u sektoru agrobiznisa i njihova motivacija da u postojeća znanja uključe elemente modernog poslovanja, a tradicionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delatnosti prilagode uslovima savremenog tržišta.

Na ovaj način, dodaje se, doprinosi se zapošljavanju i samozapošljavanju žena na selu, a ekonomski osnažene žene, kao veliki socijalni kapital, imaju potencijal da postanu generatorke celokupnog ruralnog razvoja, što predstavlja dugoročni cilj ovog programa.

U opštini Inđija su ocenili da je značaj ovakve edukacije i taj što su stečena znanja lako primenljiva, a posebno znače pripadnicama mlađe generacije koje su stasale u svetu kompjutera i brzog protoka informacija.

Podršku u obuci pružiće Poslovno-obrazovni centar u Inđiji, a ceo program su finansirali Zavod za ravnopravnost polova AP Vojvodine i opština Inđija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.