Izvor: Blic, 20.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Indeks“ pomaže deci u Jiričekovoj

Klima „dvanaestica", dar u okviru akcije „Rashladimo novosadske vrtiće", stigla je juče u Jiričekovu ulicu, u vrtić koji pohađa više od stotinu mališana. Dar kluba i kafea „Indeks" biće instalirana do 1. septembra, kada će mališani ponovo ući u ovo obdanište.

- Naš klub i kafić su na Limanu 1, tu sam i ja išao u zabavište, tu odlaze naša deca i deca naših gostiju, tako da je za nas odluka da pomognemo bila vrlo jednostavna. Uvek smo raspoloženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da učestvujemo u ovakvim akcijama i nadam se da će nam se pridružiti i ostali Novosađani koji to mogu - kaže Željko Krljuš, direktor „Indeksa".

Vrtić u Jiričekovoj, koji pohađa i 40 najmađih, uzrasta do dve godine, moraće da se bori sa vrućinama najavljenim za septembar samo sa ovom jednom klimom, ako čitaoci „Blica" ne priskoče u pomoć i ne pribave još četiri neophodna uređaja. Ove klime trebalo bi da budu postavljene u sobe za igru i spavanje, gde su trenutno navučene zavese, jedina odbrana od sunca i gde deca sede za stolovima umesto da se igraju, da ne bi dodatno zagrevala sobe.

Potrebno još 54 uređaja

Da bi se u potpunosti rashladili novosadski vrtići neophodno je prikupiti još 54 klime. Akcija „Rashladimo novosadske vrtiće" će trajati sve dok ne bude nabavljen i poslednji uređaj, a redakcija će svakodnevno izveštavati o njenom toku. „Blic" poziva sve čitaoce u mogućnosti da pomognu da se jave na dopisništvu na telefone 4896 - 400 i 422 - 364.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.