Improstor 82 večeras u Zavodu za kulturu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Improstor 82" večeras u Zavodu za kulturu Vojvodine

U prostorijama Zavoda za kulturu Vojvodine u Novom Sadu danas u 20 časova biće održan koncert improvizovane muzike "Improstor 82" na kome će nastupiti Vasco Trilla - Barselona, Marina Džukljev - Novi Sad i Szilard Mezei - Senta.

Vasco Trilla je perkusionista koji je poslednjih godina izuzetno aktivan na sceni slobodne improvizacije. Njegov pristup instrumentu se bazira na upotrebi proširenih tehnika kojima komponente bubnja pretvara u teksturalno-melodijski instrument, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u najavi.

Marina Džukljev je pijanistkinja, članica nekoliko internacionalnih ansambala i jedna od aktivnih članica kolektiva koji organizuje program Improstor. Sarađivala je sa značajnim umetnicima evropske i regionalne scene.

Silard Mezei, violista i kompozitor iz Sente, najčešće je opisivan kao stvaralac inspirisan delima Vitolda Lutoslavskog i Entonija Brekstona. U svojim delima lucidno spaja elemente mađarske narodne muzike, fri džeza, pozorišne i savremene komponovane muzike. Trenutno vodi "Silard Mezei Trio", "Silard Mezei Septet" i "Silard Mezei Ansambl".

Ulaz je besplatan, a svi koji su u prilici donacijom mogu pomoći dalje održavanje programa.

Zavodu za kulturu Vojvodine nalazi se u ulici Vojvode Putnika 2.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.