Imamo li odgovor na trenutne vremenske prilike? (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 12:24

Imamo li odgovor na trenutne vremenske prilike? (AUDIO)

Proteklih dana vreli talas širi se Evropom od severne Afrike, a zabeležene temperature tipične su za jul i avgust, saopštila je Svetska meteorološka organizacija.

Tropske temperature zabeležene su proteklih dana i kod nas, a sve teže se podnose u gradovima. Iza nas je drugi najtopliji jun od kada se meri temperatura.

I Novi Sad je užaren ovih dana, pa je edukativni seminar nazvan „Klimatske promene i novosadska urbana toplotna ostrva“, koji je organizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pokret gorana Novog Sada, bio dobar odgovor na trenutne vremenske prilike.

Da li toplotni talasi iz godine u godinu postaju učestaliji i dolaze sve ranije i kako ublažiti posledice toplotnih talasa u gradovima?

Koja su prema merenjima najtoplija mesta u Novom Sadu? Šta bi bilo dobro preduzeti da se ublaži temperatura u gradu i život učini što podnošljiviji i kvalitetniji? Kako da se građani ponašaju suočeni sa ovim ekstremnim vremenskim prilikama?

O ovim i drugim aktuelnim pitanjima za RNS govorila je Dragana Milošević sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Detaljnije u audio zapisu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.