Ima li u Novom Sadu dovoljno sredstava za zaštitu i dezinfekciju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 19:48

Ima li u Novom Sadu dovoljno sredstava za zaštitu i dezinfekciju?

Drugi pik prvog talasa virusa kovid-19 doneo je, osim velikog broja zaraženih, i ponovnu potražnju za maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju. Kakvo je stanje u novosadskim apotekama, kakve su cene i ima li svega dovoljno?

Sa brojem zaraženih, skače i potražnja za maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju. Za razliku od početka epidemije koronavirusa, farmaceuti ističu da je situacija u apotekama, znatno bolja. Tržište se stabilizovalo, cene su se snizile, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kupuje se bez ikakvih ograničenja, i najvažnije od svega, nema nestašice.

"Trenutna situacija je da na stanju imamo sva raspoloživa dezinfekciona sredstva, maske, rukavice … Što se tiče onog prvog talasa rekla bih da je sada nekako normalnije i nabavka ide i sama potražnja, nekako ljudi su stvorili tu neku naviku racionalne kupovine da nema potrebe da se stvaraju velike zalihe, uzima se onoliko koliko vam je potrebno i time omogućavaju da prosto svaki građanin dođe do osnovnih sredstava. Nema zvaničnog ograničenja ali svako treba nekako racionalno da donese odluku koliko mu je zaista potrebno da bi jednostavno drugi imali priliku da dođu do tih istih stvari", kaže Nataša Josimov, diplomirani farmaceut.

Gradski krizni štab za vanredne situacije, obezbedio je 3 punkta na kojima građani bez nadoknade mogu da preuzmu rastvor natrijum-hipohlorita za dezinfekciju.

"Od 7 i 30 do 16 sati ovde na službenom ulazu 3 svi naši sugrađani imaju pravo na korišćenje, tj. da dođu i koriste sredstva za dezinfekciju koje je krizni štab za vanredne situacije Grada Novog Sada opredelio da je SPENS jedno od 3 mesta na kojima se ova sredstva bez nadoknade dele", kaže Slobodanka Brankov, portparolka Spensa.

Ona dodaje da se građani registruju, ostavljaju svoje podatke i zatim upućuju na mesto na kojem su postavljeni veliki punktovi sa vrlo pristupačnim prilazom gde mogu da stave svoju ambalažu i da sipaju sve do 50 litara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.