IGM Trudbenik ostvario dobit od 3,2 miliona dinara u 2008.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGM Trudbenik ostvario dobit od 3,2 miliona dinara u 2008.

VRŠAC - Industrija građevinskog materijala Trudbenik iz Vršca [TRDB] saopštila je danas da je u 2008. godini, posle višegodišnjeg poslovanja sa gubitkom, ostvarila dobit od 3,2 miliona dinara (36.000 evra).

U saopštenju se navodi da je 2007. godini zabeležen gubitak od 64 miliona dinara, dok je po podacima iz prospekta kompanije gubitak u 2006. godini bio nešto veći od osam miliona dinara, a 2005. godine oko 26 miliona dinara.

Iz Trudbenik ističu da je to preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom 2008. uradilo restrukturiranje i reorganizaciju poslovanja na svim nivoima.

Kako se navodi, "to je rezultiralo povećanjem obima proizvodnje od pet odsto i znatnom uštedom energenata, od čega je potrošnja vode umanjena za 15 odsto, dok je količina utrošenog gasa niža za 10 procenata nego 2007. godine".

Najavljeno je i da će narednih meseci biti uložena sredstva u remont proizvodnih linija i mazutare, ali nije navedeno koliko će sredstava biti utrošeno za to.

U Trudbeniku ipak očekuju da će ti remonti "obezbediti povećanje konkurentnosti proizvoda na domaćem i inostranom tržištu i smanjiti zavisnost od Srbijagasa".

Akcijama Trudbenika, koji zapošljava više od 260 radnika i godišnje proizvede oko 22 miliona građevinskih blokova, trguje se na Beogradskoj berzi, a trenutna cena akcije je 48.000 dinara po komadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.