ICT in Serbia – At a Glance, predstavljeno šesto izdanje studije (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 16:00

ICT in Serbia – At a Glance, predstavljeno šesto izdanje studije (AUDIO)

Šesto izdanje studije koja se sistematski bavi informaciono-komunikacionim tehnologijama u Srbiji, a pre svega u Vojvodini, predstavljena je u Novom Sadu. Studija pokriva sve najvažnije aspekte poslovanja u tom sektoru i namenjena je poslovnim ljudima, istraživačima, investitorima i studentima.

Pažnju javnosti na razvoj IT sektora u Srbiji skrenula je konstatacija pre desetak godina da Srbija izvozi više softvera nego malina. U prošloj godini država je imala rekordni izvoz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << softvera od oko 2,6 milijardi evra. Kada je reč o uticaju i upotrebi novih tehnologija na razvoj naše države , treba imati u vidu nivo investicija u IT-u po glavi stanovnika, jer je to pokazatelj nivoa razvoja bilo kog društva – kaže direktor Vojvođanskog IKT klastera Milan Šolaja.

Studija obuhvata sedam tačaka – objašnjava jedan od autora studije i direktor kompanije Mineco Computers Milovan Matijević dodajući da su predstavljeni globalni trendovi kao i potencijali IT sektora u zemlji, uprkos svim krizama:

Pokrovitelj i domaćin skupa je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a sekretar Nenad Ivanišević najavio je da su u predlogu novog budžeta predviđena značajna sredstva za prekvalifikaciju u IT sektor. Studiju su podržali Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, privredne komore Srbije i Vojvodine i Novosadski sajam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstavljeno šesto izdanje sveobuhvatne studije IT sektora u Srbiji

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Dec.2022

VOJVODINA – U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad održano je predstavljanje šeste edicije sveobuhvatne studije pod nazivom ,,ICT in Serbia – At a Glance“. Centar se bavi sistematskim pristupom bavi informaciono-komunikacionim tehnologijama i IT sektorom u...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.