I ove godine u Kikindi Drago Marković prvi doplivao do bogojavljenskog krsta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 15:39

I ove godine u Kikindi Drago Marković prvi doplivao do bogojavljenskog krsta

Na Starom jezeru u Kikindi danas je održano tradicionalno plivanje za bogojavljenski krst. Ove godine bilo je 26 učesnika, a do časnog krsta najbrže je doplivao Kikinđanin Dušan Novaković.

Na jezeru Strelište u Novim Kozarcima kod Kikinde osmu godinu zaredom plivalo se za bogojavljenski krst. Od trinaest učesnika najbrži je bio dvadesetdvogodišnji Drago Marković iz ovog sela, koji je i prošle godine izvukao časni krst iz vode.

Crkve koje poštuju julijanksi kalendar Bogojavljenje obeležavaju 19. januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STEFAN NAJBRŽE DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA: Na gradskom bazenu u Kuršumliji održano tradicionalno plivanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021

Plivanje je organizovala Turistička organizacije opštine Kuršumlija..Na gradskom bazenu u Kuršumliji danas je po 11. put održano plivanje za Bogojavljenski krst. Učestvovalo je šest plivača a najbrži je bio Stefan Ristović...Njemu je pripala novčana nagrada u iznosu od 10.000 dinara i Časni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.