I Pajtić zaveštao organe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Pajtić zaveštao organe

NOVI SAD - Prva transplantacija jetre u Vojvodini uspešno je izvedena u subotu, 28. juna, u Kliničkom centru Vojvodine. Pokrajinski premijer Bojan Pajtić juče je zaveštao svoje unutrašnje organe u biblioteci Transplantacionog centra, popunivši donatorsku karticu.

Kako je izjavio Dr Milošević, šef transplantacionog tima, u operaciji koja je trajala 16 sati, ženi od 52 godine presađena je jetra mladića koji je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Pored hirurga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << operaciju je budnim okom pratio i niz anesteziologa, jer su u ovakvim operacijama, problemi sa krvarenjem česti. Transplantacioni timovi Kliničkog centra su obučeni u Japanu i opremljeni najnovijom opremom za takve poduhvate. Spremni su za nove poduhvate i sve zavisi isključivo od donatora, dodao je on.

U Donorskom informativnom centru Vojvodine svi građani mogu potpisati donorske kartice 24 sata dnevno. Na telefon 520-141 mogu se dobiti sve potrebne informacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.