I NOVI SAD PORANIO Počelo postavljanje novogodišnje rasvete

Izvor: Blic, 09.Okt.2017, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I NOVI SAD PORANIO Počelo postavljanje novogodišnje rasvete

Ukrašavanje centra Novog Sada novogodišnjom rasvetom počelo je danas.

Radnici JKP "Stan" počeli su sa postavljanjem svetleće zavese na zgradu Gradske kuće koja će prva biti ukrašena.

Tako je nastavljen trend sve ranijeg ukrašavanja grada, pošto je postavljanje rasvete prošle godine počelo 11. novembra, a godinama pre toga datum početka ukrašavanja bio je oko 10. decembra.

Novosađanima je i prošle godine bilo čudno to što su u centru grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u isto vreme mogli da vide i letnje bašte kafića i novogodišnju rasvetu, ali kako saznajemo, rasveta ove godine neće biti uključena dok se ne postavi sve.

I u firmi koja postavlja osvetljenje su zbunjeni zašto se to radi neuobičajeno rano, ali kažu da su nadležni verovatno sledili primer Beograda koji već uveliko sija prazničnim svetlima.

U toku je i nabavka novih ukrasa, a Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za kupovinu novih ukrasa. Iz dokumentacije se vidi da će biti kupljeni novi ukrasi koji podsećaju na zvezdano nebo, svetleće jelke, pokloni i kućice.

Podsetimo, Novi Sad je i prošle godine kupovao ukrase, a novi su tada plaćeni oko 14,5 miliona dinara. Centralna, Zmaj Jovina ulica prošle godine je ponovo posle nekoliko godina dobila „zvezdano nebo“, pošto je staro ukradeno iz skladišta JKP „Stan“ još 2012. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počelo novogodišnje ukrašavanje Novog Sada

Izvor: NoviSad.com, 09.Okt.2017

Kićenje centra Novog Sada novogodišnjim ukrasima počelo je danas, nakon Beograda gde su prvi novogodišnji ukrasi postavljeni već krajem septembra. Gradska uprava za..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.