Humanost na delu - sakupljen novac za implant koji će omogućiti četvorogodišnjoj Tamari Savić da čuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 15:11

Humanost na delu - sakupljen novac za implant koji će omogućiti četvorogodišnjoj Tamari Savić da čuje

Zahvaljujući humanim ljudima i društveno odgovornim kompanijama, za nepuna dva meseca skupljena su sredstva za implant, koji je četvorogodišnjoj Tamari Savić iz Novih Kozaraca kod Kikinde neophodan, kako bi mogla da čuje. Nepovoljna epidemiološka situacija prolongirala je Tamarinu operaciju, ali njeni roditelji sa mnogo optimizma gledaju na dane koji dolaze.

Tamaru Savić iz Novih Kozaraca upoznali smo krajem septembra, kada je počela akcija prikupljanja pomoći za kupovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << audio implanta. U međuvremenu je održano nekoliko humanitarnih bazara, a novac se prikupljao i preko sms poruka i kutija u gotovo svakom uslužnom i ugostiteljskom objektu. Lepe vesti konačno su stigle, kaže nam Gordana Savić, Tamarina majka:

„Javili su nam da je implant poručen, da su pare skuplenje i da imamo dovoljno sredstava. Tako da se nadamo da će on stići za par nedelja i da se spremamo za operaciju. Zbog kovid sistema, operacija će najverovatnije biti pomerena. Ne znamo ni mi tačan datum, ali nadamo se da će biti uskoro.“

Implant, koji će biti ugrađen, nije stoprocentna garancija da će Tamara moći da čuje. Za roditelje je on, ipak, velika nada, dodaje Tamarin otac Živko Savić:

„Nakon operacije se nadamo da će dete čuti, što je najvažnije. Ne očekujemo da ona čuje sto odsto, ali da može da čuje makar 50 odsto, da bi mogla samostalno da ide kroz život, da može da ode do prodavnice, čuje zvuk automobila, ode do vrtića i škole, da čuje glas majke i oca.“

Roditelje je posebno iznenadio broj ljudi, koji su bili voljni da pomognu. Pomoć za Tamaru skupljala se na skoro svakom javnom mestu u Kikindi i okolnim selima, naglašava Živko Savić:

„Telefoni su zvonili non-stop. Javljali su se ljudi koje uopšte ne znamo, samo da se novac što pre skupi novac za lečenje i implant.“

U akciji je sakupljeno nešto više od dva miliona dinara. Do operacije, Tamara vreme provodi sa roditeljima i uz defektologe, sa kojima vredno radi. Želja svih je da, nakon operacije, ova vesela četvorogodišnjakinja može da čuje reči ohrabrenja svih onih koji su dali svoj doprinos u ovoj uspešnoj humanitarnoj akciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.