Hrvati prodali već tri prodavnice „Borelije“

Izvor: Blic, 25.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati prodali već tri prodavnice „Borelije“

SOMBOR - Somborska Fabrika obuće „Boreli", najveće preduzeće Zapadanobačkog okruga, ponovo upozorava na nezakonitu prodaju svoje imovine. Poslednji slučaj zabeležen je u Nišu, gde su prodate tri prodavnice ovog preduzeća. Iz „Borelija" upozoravaju da ova firma nije privatizirana zbog nerešenih imovinskih odnosa sa hrvatskim Kombinatom „Borovo", u čijem je sastavu nekada poslovala.

- Prodavnice „Borelija" u Nišu, Smederevu i Požarevcu prodaju se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mimo zakona i tome se mora stati na put. Ponovo smo zatražili zaštitu Vlade Srbije i nadležnih ministarstava - rekao je direktor Mirko Vujanović.

Prema njegovim rečima u parlamentu se nalaze izmene Zakona o privatizaciji kojim bi se regulisao status preduzeća čije su matične kuće van Srbije, kao što je to slučaj sa „Borelijem".

- U Srbiji postoji 135 prodavnica „Borelija" koje su nasledile „Borovo" prodavnice i najveća smo trgovačka mreža u državi. Dok se ne obavi privatizacija po izmenama zakona, nijedna prodavnica „Borelija" ne može biti prodata, pa ni one tri u Nišu - naglasio je direktor „Borelija".

Vujanović dodaje da je „Boreli" posle „Beopetrola" najveće trgovinsko preduzeće u Srbiji i da se tek posle privatizacije i promene vlasničkog statusa može prodavati poslovni prostor ovog preduzeća.

Za vreme NATO bombardovanja 22. maja 1999. godine „Boreli" u Somboru je pretrpeo štetu koja je procenjena na 21,5 miliona dolara. Vlastitim novcem i sredstvima Fonda za razvoj Srbije „Boreli" je obnovljen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.