Horgoš: Putnici i dalje najčešće krijumčare devize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 15:07

Horgoš: Putnici i dalje najčešće krijumčare devize

Ako je suditi po učestalosti otkrivanja, ali i prema ukupnoj vrednosti od preko šest miliona zaplenjenih evra od početka godine, čime je odavno premašen prošlogodišnji rezultat, nameće se zaključak da je krijumčarenje deviza u stalnom porastu.

Tako su carinici i tokom proteklog vikenda na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, osujetili dva takva pokušaja i zaplenili gotovo 100.000 evra.

Jedan od prekršaja otkriven je juče, kada je za detaljan pregled >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ulazu u zemlju izdvojen " BMW X6 " nemačke registracije.

Vozač i suvozač, obojica državljani Republike Srbije, rekli su da sa sobom nose lični prtljag i dozvoljeni iznos deviza.

Ispostavilo se da nisu rekli istinu, jer su i jedan i drugi kod sebe imali mnogo više od propisanih 10.000 evra.

U torbici 40-godišnjeg vozača iz Novog Pazara bilo je 51.300 evra, dok je kod njegovog saputnika pronađeno 51.785 evra.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos uz potvrdu o deviznom prekršaju zadržano je nešto više od 83.000 evra.

Sličan slučaj na ovom prelazu desio se i 20. novembra kada su u pokušaju ilegalnog prenosa novca preko granice osujećena dvojica turskih državljana.

Oni su "audijem" nemačke registracije putovali ka svojoj zemlji, rekavši prilikom susreta sa carinicima da pored ličnog prtljaga imaju i po 10.000 evra.

To je naravno bio samo deo onoga što su zapravo imali, jer je prilikom detaljnog pregleda u torbici vozača najpre pronađen prijavljeni iznos. Potom je u njegovoj jakni pronađeno još 7.700 evra, dok je 4.000 evra bilo sakriveno u donjem vešu koji je imao na sebi.

Suvozač je u novčaniku imao 11.000 evra, a džepu pantalona još oko 2.000 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos, a o preostalom iznosu od ukupno pronađenih 34.600 evra odlučivaće nadležni sud.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaplenjeno šest miliona evra od početka godine: Krijumčarenje deviza u porastu

Izvor: B92, 23.Nov.2020

Beograd -- Više od šest miliona evra zaplenili su srpski carinici od početka godine, čime je odavno premašen prošlogodišnji rezultat...Ovo je saopštila danas Uprava carina, ocenjujući da je krijumčarenje deviza u stalnom porastu...Carinici su i tokom proteklog vikenda na prelazu Horgoš, u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.