Holivud doprinosi obeležavanju godišnjice Aušvica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holivud doprinosi obeležavanju godišnjice Aušvica

U predstojećoj januarskoj ceremoniji obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja zatočenika iz nacističkog koncentracionog logora Aušvic, značajnog udela imaće Holivud i njegove kreativno producentske snage, piše danas Asošiejted pres (AP).

Fondacija za Holokaust Univerziteta južne Kalifornije objavila je danas da će između ostalih reditelj Stiven Spilberg, producent Dejvid Gefen doprineti pripremi programa za komemoraciju u Aušvicu pod naslovom "Aušvic: Prošlost je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prisutna".

Program obeležavanja godišnjice podrazumeva zajednički boravak preživelih logoraša i nastavnika svih nacija.

Holivudski komitet radi na tome da na komemoraciju u logor, koji se nalazi na teritoriji Poljske, u gradu Osvjenćimu, tokom rata preimenovanom u Aušiuc, dovede stotinu Jevreja koji su preživeli Holokaust.

Na ceremoniji se očekuje objava da će spomen područje logora biti sačuvano za večnost.

Četvorodnevnom programu prisustvovaće 25 nastavnika iz mnogih zemalja, da bi produbili svoje znanje i razumevanje Holokausta i njegovog značaja za današnje studente.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Holivud obeležava godišnjicu oslobođenja Aušvica

Izvor: B92, 17.Dec.2014, 15:50

U predstojećoj januarskoj ceremoniji obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja zatočenika iz nacističkog koncentracionog logora Aušvic, značajanog udela imaće Holivud i njegove kreativno producentske snage, piše Asošiejted pres...Fondacija za holokaust univerziteta južne Kalifornije objavila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.