Holandski studenti i profesori u poseti B. Petrovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski studenti i profesori u poseti B. Petrovcu

Studenti i profesori holandskog univerziteta za primenjene nauke HVA iz Amsterdama u periodu od 17. do 19. septembra posetiće industrijsku zonu "Business Park" u Bačkom Petrovcu.

Ova poseta organizuje se treći put za redom, a studenti tradicionalno koriste boravak u Bačkom Petrovcu za pripremu seminarskog rada za jedan od ispita na svom fakultetu.

Ove godine, međutim, zadatak će biti da svojom analizom stanja u mikro i makro okruženju pomognu timu Biznis parka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ova industrijska zona što više liči na slične u Holandiji - kolevci preduzetništva u Evropi.

Takođe, poseban osvrt će biti dat na mogućnosti promocije Biznis parka Bački Petrovac u Holandiji.

Holanđani su poznati kao svetski putnici, istraživači i investitori, pa svi veruju da će upravo reč njihove akademske zajednice privući holandske investitore u našu zemlju.

U ostvarivanju ove saradnje, posebnu ulogu odigrala je holandska organizacija PUM, koja obezbeđuje volontersku podršku holandskih rukovodilaca i menadžera u malim i srednjim preduzećima u zemljama u razvoju, a i Ambasada kraljevine Holandije podržava ovu inicijativu kako bi se srpska privreda približila holandskim preduzetnicima.

Takođe, opština Bački Petrovac, svake godine za goste iz zemlje lala i vetrenjača organizuje prijem u prostorijama opštine i aktivno promoviše svoju društvenu zajednicu u inostranstvu, a u celu organizaciju su uključeni i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, kao i VIP fond.

Za srpske prilike neočekivano, ali ova inicijativa je potekla u potpunosti iz privatnog sektora, istaknuto je u saopštenju Industrijske zone Biznis park.

Privatno preduzeće "Business Park doo", kao firma koja se trudi da svojim članovima u industrijskoj zoni omogući najbolje uslove za rast i razvoj, na ovo gleda kao na deo svoje odgovornosti prema društvu i opštini u kojoj posluje.

Novi investitori iz zemlje i inostranstva sve češće se obraćaju sa upitom za poslovne lokacije i jedinstveni set usluga koje su im u Bačkom Petrovcu dostupne na licu mesta, a ima ih preko 20.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.