Hokej na ledu: U Maribor po prve bodove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2022, 14:54

Hokej na ledu: U Maribor po prve bodove

Sezona hokeja na ledu startovala je početkom oktobra. I ove godine zbog međunarodnih šampionata led u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina je stigao sa zakašnjenjem, što je uveliko otežalo pripreme hokejaša Vojvodine za start sezone, koja je uveliko odmakla. 

Novosađani su aktuelni šampioni Srbije i u ovoj sezoni se takmiče na tri fronta, u Kontinental kupu, međunarodnoj IHL ligi i domaćem šampionatu. Kontinental kup je bio prevelik zalogaj za naš tim i hokej uopšte, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa Novosađani nastavljaju talkmičenje u IHL ligi, gde u subotu od 18.30 časova gostuju u Mariboru istoimenoj ekipi.

„Ambicije u ovoj sezoni su, kad je reč o ovom međunarodnom takmičenju, gde ima devet ekipa, plasman u plej-of, što je savim izvodljivo. U Mariboru očekujemo i prvu ovogodišnju pobedu na međunarodnoj sceni jer smo predhodnu utakmicu u Novom Sadu od slovenačkog Triglava uzgubili sa 8:2,“ kaže trener Novosađana Vladan Drozdik.

Domaći šampionat počinje krajem novembra sa svega tri kluba, Crvenom zvezdom, Red Starom i Vojvodinom.

„U ovoj sezoni imamo veći broj roster igrača. Sigurno smo kvalitetniji ili bar uigraniji tim, pa će nam cilj biti odbrana titule prvaka Srbije,“ dodaje strateg Hokejaškog kluba Vojvodina Vladan Drozdik.

Razlog zbog čega u našoj zemlji nema više hokejaških klubova Drozdik objašnjava činjenicom da je reč o izuzetno skupom sportu i prvenstveno nedostatkom takozvanih ledenih dvorana u kojima bi se hokej mogao trenirati i igrati cele godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.