Hladnoća ista, cene različite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladnoća ista, cene različite

NOVI SAD - Zbog hladnoće i zagrevanja stanova strujom u protekla dva dana trošili smo, prosečno, oko sto deset miliona kilovat sati električne energije.

Sedmočlana porodica Ćoškov iz Novog Sada kuću od sto kvadrata greje na gas. Iako je prosečna potrošnja gasa u domaćinstvima između 250 i 300 kubika, Ćoškovi troše skoro dvostruko više. Više od polovine plate gospođe Ćoškov odlazi na plaćanje grejanja.

Najisplativije je, još uvek, daljinsko grejanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tamo gde ga ima. Međutim, cene su različite od grada do grada. Najskuplje je u Zrenjaninu - 54 dinara po metru kvadratnom, a najjeftinije u Požarevcu, 25, 16 dinara po kvadratu. U Beogradu je cena grejanja 40, 56 dinara, u Novom Sadu 42,08, a u Nišu 38,78 dinara po metru kvadratnom.

Za one koji se greju na čvrsta goriva, da bi zagrejali stan od 50 kvadrata, tokom sezone potrebno im je dve tone uglja i(li) osam kubika drva.

U Novosadskim stovarištima kubik drva košta oko tri i po hiljade dinara, a u zavisnosti od vrste uglja tona košta od 3.800 do 8.500 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.