Hitna pomoć u Novom Sadu intervenisala 70 puta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć u Novom Sadu intervenisala 70 puta

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je tokom dana u Novom Sadu 70-ak puta, od toga 15 puta zbog padova naših sugrađana. Iz hitne pomoći poručuju da su spremni za zimske vremenske uslove, ali apeluju na Novosađane da na ulicama i u saobraćaju budu dodatno oprezni.

Sve ekipe službe Hitne medicinske pomoći, stizale su na vreme na sve pozive Novosađana, kaže za RTV, doktorka Aleksandra Dobrović.

Zbog pojačanih snežnih padavina, osim postojećih, angažovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i terensko vozilo u slučaju da ekipe Hitne pomoći ne mogu da priđu određenim delovima grada. Kako saznajemo, zbog padova na snegu, zbrinuli su 15, uglavnom starijih sugrađana.

U urgentnom centru KC Vojvodine kažu da su imali više od 40 slučajeva padova i da su svi građani koji su se javili dobili neophodnu lekarsku pomoć. Zbog snežnih nanosa, bljuzgavice i neočišćenih delova grada, pitali smo i Novosađane da li su oprezni.

Gumeni đonovi, kramponi i dodatni oprez za šetače, dovoljno soli na ulicama i kolovozima, ali i pomoć starijim sugrađanima da po ovakvim vremenskim uslovima kupe hranu i lekove – to bi mogao biti recept, ili bar prva preventiva kada je reč o sprečavanju padova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.