Hadži Ruvimova ulica zatvorena za saobraćaj

Izvor: Blic, 08.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadži Ruvimova ulica zatvorena za saobraćaj

NOVI SAD - Hadži Ruvimova će biti zatvorena za saobraćaj od danas do 24. oktobra zbog početka glavih radova na proširenju ulice koja spaja centar sa Novim naseljem, zbog čega će biti izmenjena trasa linije „osam" gradskog prevoznika.



Radnici „Graditelja NS" su u prethodnih mesec i po dana menjali vodovodnu i kanalizacionu mrežu, u poslednjih nekoliko dana porušene su sve stare kuće, osim jedne koja je ostala na trasi buduće saobraćajnice, a od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas će na gradilište izaći i putari. Radnici „Puta" će, po nalogu Zavoda za izgradnju grada, osim rekontrukcije kolovoza i proširenja ulice za po još jednu traku u oba smera, sagraditi razdelno ostrvo široko četiri metra, parkinge sa obe strane, pešačke staze različitih širina i biciklističke stazu široku dva metra. Prema planu, trebalo bi da budu postavljeni i semafori na raskrsnicama sa ulicama Ilije Birčanina i Janka Čmelika, kao i gradnja dva nova autobuska stajališta. Stanovnike ovog dela grada će obradovati i postavljanje 50 stubova javne rasvete, pošto je Hadži Ruvimova ulica do sada bila slabo osvetljena. Za sve ove radove iz gradske kase izdvojeno je više od 120 miliona dinara, a biće odvojen i dodatni novac za hortikulturno uređenje ulice.

Alternativni pravac

Gradski prevoznik će „osmicu" preusmeriti sa Bulevara Jovana Dučića na Bulevar Slobodana Jovanovića, a potom Bulevarom Vojvode Stepe do Kornelija Stankovića, Rumenačke i na staru trasu na Bulevaru kralja Petra. Privremena stajališta biće otvorena na raskrsnici Veselina Masleše i Kornelija Stankovića. Ista ruta preporučuje se i privatnim vozilima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.