HEROJI Mladići spasli utopljenicu iako ne znaju da plivaju

Izvor: Blic, 24.Jul.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HEROJI Mladići spasli utopljenicu iako ne znaju da plivaju

Moraš da živiš! Imaš nekoga ko te voli! Ne smeš da umreš - vikao je sedamnaestogodišnjak Emruš Plavci, držeći za ruku S. S. (46), koju je sa drugovima spasao od utapanja .

Plavci je u sredu u dva ujutru sa drugarima Bahman Sharabianijem i Budimirom Kovačevićem uspeo da spasi S. S. od davljenja u kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Iako neplivači, spasli su je sigurne smrti i ostali su kraj nje pokušavajući da joj pomognu sve dok nije došla Hitne pomoći.

- Šetali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo pokraj Dunava i sišli ispod kanalskog mosta. Kao iz daleka sam čuo ženski glas koji govori „Momci, pomagajte!“. Mislio sam da mi se učinilo. Međutim, isto su čuli i drugari. Sledili smo se od straha jer nismo znali o čemu se radi. Žena je bila sve glasnija i na momenat sam video glavu koja je potonula u vodu - priča Plavci.

Kaže da je slušao priče o tome koliko je kanal opasan, ali druge solucije nije bilo. Skinuo je majicu i zagazio u vodu.

- Ulazio sam lagano, ali me je kamenje seklo po nogama, jer je dno kanala nepregledno. Kad mi je voda bila do vrata, nisam smeo dalje jer ne znam da plivam. Sva trojica smo unezvereno vikali jedan na drugog jer smo se uspaničili i nismo znali šta da radimo - priseća se Plavci. Budimir je u panici umesto Hitne pomoći nazvao policiju, a Bahman je pokušavao da izvuče drugara i nesrećnu ženu.

- Uleteo sam u vodu odmah za Emrušem i uhvatio ga za ruku pa smo je zajedno izvukli. Puls joj je bio slab, ali na momente je dolazila svesti. Želeli smo da je povratimo, ali nismo znali kako. Postavili smo je na leđa, pa je Plavci davao veštačko disanje, ali se ona stalno gubila. Bilo je poput košmara. Činilo mi se da traje čitavu večnost - priča Bahman.

Momci su je, kaže, dozivali i vikali joj da ne sme da umre i umotavali je u svoje majice kako bi je utoplili.

- Držao sam je za ruku i bila je na trenutke svesna. Kada bi me pogledala, molio sam je da ne gubi svest, da bude s nama. Drao sam se iz sveg glasa, a ona me je stezala za ruku i to je bio znak da smo na dobrom putu i da nas čuje - objašnjava Plavci.

- Ne poznajemo ženu, ali mislim da smo uradili ono što bi svako od nas - kaže Kovačević. Novosadski heroji koji žive u istoj ulici u naselju Klisa juče su pozvali lekare da provere da li je sve u redu sa S. S. i planiraju da je za nekoliko dana posete.

Portparolka Hitne pomoći dr Sanja Beljin kaže da je S. S. (46) imala lakše povrede i juče je iz Urgentnog centra puštena na kućno lečenje, a uzroci nesreće još nisu poznati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.