Gužve u saobraćaju širom Italije po otvaranju regionalnih granica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 08:38

Gužve u saobraćaju širom Italije po otvaranju regionalnih granica

Regionalne granice Italije od danas su otvorene nakon tri meseca ograničenog kretanja više od 60 miliona stanovnika te zemlje, što je dovelo pojačanog intenziteta saobraćaja i guzve na železničkim stanicama i trajektnim pristaništima.

Stotine ljudi od jutros je čekalo u pristaništu za trajekte u Mesini, na Siciliji, kontrole u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19 i povećan broj vozila doveli su do zastoja na autoputevima širom zemlje, a posebno je saobraćaj usporen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na području oko Đenove zbog brojnih radova na putu.

U Milanu, koji je jedan od najteže pogođenih gradova virusom kovid-19 u Italiji, zabeležene su gužve na železničkim stanicama.

Iako su regionalne granice od danas otvorene, kontrole dolazaka biće pojačane u regionima Lacio, Sardinija, Kampanija, Sicilija i Toskana u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19 koji je teško pogodio sever Italije.

Italija je iz najduže blokade u Evropi počela da izlazi u maju posle oko dva i po meseca, od danas su otvorene regionalne granice, a dozvoljeni su i dolasci iz zemalja Šengena, dok će dolasci iz zemalja van tog područja biti dozvoljeni, kako je najavljeno, od 15. juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.