Gusman - jedan od redovnih davalaca krvi (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 13:04

Gusman - jedan od redovnih davalaca krvi (AUDIO)

Aleksandar Gusman, naš poznati fotograf i tonac u RTV je i odbrovoljni davalac krvi već dugi niz godina.

Povodom proteklog Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, dao je intervju Radio Novom Sadu.

"Dajem krv već gotovo 50 godina i u tom periodu sam dao 128 puta krv. Ima ljudi koji su dali i više od mene jer nikad nisam bio jako redovan niti sam jurio brojke. Kad sam se osećao zdravim i sposobnim, ja sam davao krv", rekao je naš kolega.

On je preporučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svima koji mogu i osećaju se da su u stanju, da je daju. Za njega je već onaj koji je dao jedanput krv, već je učinio dobro delo jer je to još uvek stvar koju nije moguće napraviti a spasava živote ljudi.

"Po našem zakonu i sistemu koji vlada u Zavodu za transfuziju krvi, krv se može dati od 18 do 65 gopdina mada smo već mi neki pokrenuli inicijativu da se ta gornja granica pomeri bar do 68. Godina" rekao je Aleksandar Gusman.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.