Grupa batinaša hara Kikindom

Izvor: Blic, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa batinaša hara Kikindom

KIKINDA - Brutalno prebijanje dvojice građana, od kojih je jedan preminuo pre deset dana, uznemirila je sve Kikinđane. Po varoši se priča da nedužne napada organizovana grupa mladića, ali još se ne zna da li se radi o samo jednoj grupi i ko su batinaši. Od posledica povreda, nakon što je brutalno pretučen na ulici, preminuo je Goran Lepar (40), a iste večeri, samo nekoliko sati kasnije, grupa mladića u centru grada pretukla je još dvojicu muškaraca.

Krivična prijava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saznaje „Blic", biće podneta samo protiv Stevana K. iz Kikinde, zbog sumnje da je bio u grupi onih koji su 24. novembra oko 2.30 sati ujutro tukli Sašu Talijanova (30) i Dalibora Kovačevića (28), koji je zadobio teške povrede. Nejasno je, međutim, da li je ista grupa nekoliko sati pre toga pretukla i Gorana Lepara.

Kikindu je najpre uznemirila činjenica da je kobne noći Goran Lepar pronađen kako u krvi leži u Ulici Miloša Velikog. U bolnicu je prebačen oko 22 sata sa teškim povredama, ali lekari nisu uspeli da ga spasu ni posle tročasovne operacije. Hirurg Milan Mitrić, koji ga je operisao, kaže da je imao prelom četiri rebra desne polovine grudnog koša, rasprsnuće jetre sa oštećenjima i rascepom jetrenih vena, kao i masivno krvarenje u trbušnoj duplji. U bolnicu je primljen u stanju šoka, pomućene svesti, sa krvnim podlivom oko levog oka i bolom u desnoj polovini grudnog koša. Pokojnog Lepara kako leži pored trotoara primetile su dve slučajne prolaznice, koje su potom pozvale Hitnu službu, koja je čoveka prebacila do bolnice.

Uz ovu tragediju dodatnu uznemirenost među građane unela je činjenica da je iste večeri u centru Kikinde, na početku Dositejeve ulice, teško pretučen i Dalibor Kovačević, i to u trenutku kada je pokušavao da spreči grupu mladića da dalje tuče Sašu Talijanova. Kovačeviću život nije ugrožen, ali još nije poznato hoće li mu jagodična kost morati d se operiše. Ko zna kako bi on prošao da se među batinaše nije umešala Kovačevićeva devojka Ljilja, koja je prepoznala jednog od napadača i zapretila da će ga prijaviti. Batinaši su tada pobegli, a Kovačević je pozvao policiju.

Mada je Talijanova, a posle i Kovačevića napala grupa napadača, policija zasad ne saopštava njihova imena, ali u Informativnoj službi Policijske uprave kažu da će biti preduzete odgovarajuće mere protiv svih počinilaca. Protiv Stevana K. biće podnet i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nasilja nad drugim osobom.

Četvorica tukla oca pred detetom

Pre dva brutalna prebijanja, od kojih je jedno završeno tragično, grupa mladića, verovatno četvorica, napala je Dragana Đurića (42) nedaleko od njegove kuće u Ulici Stevana Sinđelića 111, na kraju grada. Na njega je 16. novembra nasrnula grupa napadača dok je biciklom, iz vrtića na Mikronaselju, kući vraćao dete. Batinaši su pobegli, jer je dvogodišnji dečak počeo da vrišti, pa je na ulicu istrčala komšinica Đurićevih. Policija ne saopštava imena napadača, ali će protiv svih počinilaca koje otkriju biti podnete odgovarajuće prijave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.