Grupa Deca loših muzičara nastupila na Egzitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2022, 20:21

Grupa "Deca loših muzičara" nastupila na Egzitu

Fjužn bina i ove godine okuplja regionalne muzičare, a već u ranim večernjim satima tamo se tradiconalno stvara dobra atmosfera. Ako bolje obratite pažnju, u blizini nje često se mogu videti i oni koji te večeri nastupaju, a jedan od takvih susreta zabeležila је i naša ekipa.

Grupa "Deca loših muzičara" svira od 1988. godine. Za to vreme bend je doživeo brojne promene, međutim ne one u muzičkom pravcu. Više od tri decenije rada posmatraju kao proces, a kada danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pričate sa njima nemate utisak da je toliko toga iza njh. Oni gledaju isključivo napred.

Mi to nismo doživeli kao neku borbu na tržištu nego smo gledali da budemo zadovoljni time što izvodimo i kad smo sami na probi tako da ne gledam na to kao na neku borbu nego su to nekako nemerljive stvari . Različiti bendovi različito sviraju. Uživamo i u uspehu drugih bendova i u tome kad se pojavi neki novi bend.

A sa Egzita svi nose uspomene. Najmlađi među njima i one o sebi u publici, dok je sinoćna slika bila obrnuta. Neki novi klinci na bini su gledali njega.

Da li ćemo ostati "doživotno osuđeni na ljubav" prema njima i kada novi album izađe, pitanje je na koje još ne daju precizan odgovor, već samo najave o 9 pesаma na njemu i po koji utisak o procesu rada.

U ovom bendu postoji neka određena forma. Tu formu pokušavamo da pratimo i nadamo se da će to uspeti da se upakuje sa prethodnim albumima, da i ovaj novi album poveže tu čitavu priču to je neko moje shvatanje toga

Da albumu ima ko da se raduje pokazala je i sinoćna slika sa nastupa. Fjužn binom odjekivali su poznati stihovi pesama Prolećni dan, Dezodornas, Vlade Divac i drugih, a ne manje bitna bila je i enegrija verne, ali i nove publike. To je upotpunilo celokupan doživljaj na Fjužnu, na kojem se duže od jednog sata osećao onaj pravi šmek bine po kojem je uvek bila dobro poznat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.