Grgić i Jegeš primili delegaciju iz Vukovara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grgić i Jegeš primili delegaciju iz Vukovara

NOVI SAD - Pokrajinski sekretari za regionalnu i međunarodnu saradnju Predrag Grgić i za obrazovanje i kulturu dr Zoltan Jegeš primili su danas delegaciju Zajednice vijeća općina iz Vukovara, u kojoj su bili predsednik Zajednice Dragan Crnogorac, dožupan Vukovarsko-srijemske županije Jovan Ajduković i dožupan Osiječko-baranjske županije Mile Horvat.

Gosti su zahvalili Izvršnom veću Vojvodine i pokrajinskim organima uprave na do sada ukazanoj pomoći, posebno u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obrazovanja, kulture i informisanja, kao i u ostvarivanju prava izbegličkih porodica iz Hrvatske.

Naglašeno je da je do sada veoma dobro funkcionisala saradnja i sa Novosadskim univerzitetom, na koji je svake godine o trošku budžeta upisivano po 10 studenata, kojima je obezbeđivan i smeštaj u studentske domove, što je umnogome doprinelo bržem i kvalitetnijem studiranju.

Kako bi obezbedili što kvalitetniju nastavu u osnovnim i srednjim školama gosti su istakli da im je neophodna pomoć u edukovanju nastavnika za izvođenje savremene nastave na srpskom jeziku. Pored toga, planiraju da osnuju svoj zavod za kulturu u Vukovaru, koji bi se starao o očuvanju kulturne baštine, jezika i pisma i kulturno-umetničkog stvaralaštva, i u tome očekuju pomoć od Izvršnog veća Vojvodine kako bi dobili podršku i od Vlade Hrvatske.

Posebno je naglašeno da su u Hrvatskoj doneti novi propisi koji treba da obezbede prava u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja, kao i u vraćanju stanarskih prava svima onima koji su izbegli, a žele da se vrate u Hrvatsku. Dogovoreno je da se obezbedi što potpunije informisanje izbegličkih porodica o ostvarivanju ovih prava, koja su od životne važnosti za svakog pojedinca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.