Grafiti na crkvi u Sivcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti na crkvi u Sivcu

SIVAC - Glavni odbor Hrišćanske adventističke crkve obavestio je Ministarstvo vera da su, u noći između 19. i 20. septembra u Sivcu, nepoznati počinioci ispisali na uličnom delu crkvenog hrama poruke inspirisane mržnjom i verskom netolerancijom, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Ministarstvo vera najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da će nadležni organi otkriti i primereno kazniti učesnike tog huliganskog čina.

Kako je navedeno, ovakvi huliganski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ispadi predstavljaju pokušaj da se ponište rezultati koje je Srbija postigla na zaštiti i unapređenju verskih sloboda i na uspostavljanju saradnje sa svim crkvama i verskim zajednicama, bez ikakave diskriminacije.

Ministarstvo vera apeluje na sve crkve i verske zajednice, odgovorne političke organizacije, medije, škole, kulturna udruženja i nevladine organizacije da se suprotstave pokušajima da se zbog ispada neodgovornih pojedinaca dovede u pitanje religijski pluralizam, kao i naruši harmonična multireligijska struktura Srbije.

''Dužni smo da tako činimo zato što je verska tolerancija sastavni deo naše narodne tradicije i duhovne kulture, ali i zato što se i u doba ideološkog monizma i državnog ateizma u Srbiji održao religijski pluralizam koji nam omogućava da se danas legitimišemo kao zrela evropska država'', navedeno je u saopštenju Ministarstva vera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretnje Adventističkoj crkvi

Izvor: B92, 24.Sep.2008

Beograd -- Ministarstvo vera Srbije osudilo je ispisivanje pretećih grafita na zgradi Adventističke hrišćanske crkve u Sivcu... Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, u noći između 19. i 20. septembra nepoznati počinioci ispisali su na uličnom delu crkvenog hrama u Sivcu poruke pretnje, inspirisane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.