Gradonačelnik obilazi ulice gde preti opasnost od ledenica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik obilazi ulice gde preti opasnost od ledenica

NOVI SAD -

Gradonačelnik Novog Sada obići će novosadske ulice u kojima najviše preti opasnost od pada ledenica.

Juče je Štab za vanredne situacije na čelu sa Igorom Pavličićem apelovao na građane da gde god je to moguće očiste sneg i uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona kako bi se izbeglo povređivanje prolaznika.

Tamo gde postoji opasnost od pada ledenica, građani i Skupštine stanara treba da ih uklone samostalno ukoliko je to fizički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moguće, a ako to nije moguće treba pozvati broj telefona Komunalne policije 4872 544, koja će, ukoliko se ukaže potreba slučaj proslediti Vatrogasnoj brigadi.

Na popularnoj društvenoj mreži Tviter, sve je više upozorenja na opasnost od visećih ledenica sa krovova u novosadskim ulicama.

Ledenice vise sa šesnaestospratnice na Limanu II, Novi Sad (Foto:@MilosevicT)

Tviteraši kao posebno opasne u Novom Sadu navode ulice Marka Miljanova i Železničku, u kojima su primećene ledenice duže od jednog metra kako vise sa krovova zgrada.



Pored upozorenja sugrađanima na konkretne opasnosti, pojedini tviteraši navode da su već obavestili nadležne službe u gradu i apeluju da se ne ponovi tragedija u Beogradu, koja je poginula žena kada se na nju obrušio led sa krova u Paunovoj ulici.

Na opasnost od ledenica i snega sa krovova, upozorio je i Štab za vanredne situacije u Novom Sadu, koji je apelovao na građane da skinu led sa krovova i terasa zgrada ako je to moguće i bezbedno za njih, a da u slučaju, da ga ne mogu sami ukloniti, obaveste Komunalnu policiju ili druge gradske službe.

Intenzivna kontrola krovova u Subotici

Komunalna policija u Subotici od juče intenzivno obilazi gradske ulice i obeležava sva mesta gde postoji opasnost od odrona snega ili pada ledenice, rekao je za Tanjug načelnik Komunalne inspekcije u tom gradu Lajoš Kampel.

"Radi se na osnovu ličnih zapažanja komunalnih policajaca, ali i na osnovu prijava građana. Kada se primeti da negde visi ledenica, odnosno da postoji opasnost za građane, to mesto se momentalno obeležava žutom trakom na koju se lepi papir sa upozorenjem", objasnio je Kampel, dodajući da se u isto vreme obavlja i razgovor sa vlasnikom objekta, poslovnog prostora ili predsednikom Skupštine stanara.

"Komunalni policajci prave službenu belešku, na osnovu koje će Komunalna inspekcija, ako se ledenica ne ukloni, izdati rešenje o njenom uklanjanju", istakao je načelnik.

Kampel podseća da su vlasnici objekata, a to mogu biti fizička ili pravna lica, odnosno u slučaju stambene zgrade stanari, dužni da uklone ledenicu, a ako nisu u mogućnosti da to odrade, treba da se obrate Komunalnoj inspekciji, koja će po potrebi angažovati i vatrogasnu službu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ledenice prijete sa krovova

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Feb.2012

Komunalna policija obilazi teren i provjerava da li je očišćen snijeg i led sa krovova zgrada kolektivnog stanovanja i poslovnih objekata. „I u narednim danima pojačaćemo ove kontrole. Na pojedinim objektima imamo i problem sa ledenicama koje mogu da padnu i povrijede prolaznike, pa smo tražili...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.