Građani prošetali kroz novu zgradu Radio-televizije Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani prošetali kroz novu zgradu Radio-televizije Vojvodine

Izgradnja zgrade RTV-a privodi se kraju. Danas su zainteresovani građani obišli gradilište i prošetali kroz budući radni prostor zaposlenih u produkciji i administraciji Radio-televizije Vojvodine.

Građanima je dobrodošlicu poželela Marijana Divljak, direktorica Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV-a, koja ih je sprovela kroz novo zdanje i predstavila njegove najznačajnije segmente. Prisutni su imali priliku da vide centralni desk, najveći televizijski studio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << administrativni deo, atrijum, ali i da uživaju u panorami Novog Sada, na koji se pruža pogled iz zgrade.

Veliki deo zgrade je u finalnoj fazi radova, te se već sad naziru obrisi budućeg izgleda i proizvodno-produkcionih uslova koje ona pruža.

"Moj otac radi u RTV-u i kao dete sam dolazila na ovo mesto, u staru zgradu koja je porušena tokom bombardovanja. Pamtim tu zgradu kao jedno velelepno zdanje i teško mi je kad odem u zgradu u kojoj je trenutno televizija i vidim te kancelarije i studio. Prosto ne mogu da poverujem da je posle mnogo godina nova zgrada tu", kazala je Jelena Gvozdenac, jedna od današnjih posetiteljki.

"2002. sam godište, tako da nisam baš upoznat sa bombardovanjem 1999. godine na vašu zgradu, odnosno, našu zgradu i veoma mi je žao što se to sve desilo i zato sam želeo da dođem da vidim izgradnju nove zgrade, pošto sam i sam zaluđenik za snimanje", rekao je Petar Šovljanski i dodao da bi voleo da i on jednog dana postane deo tima Radio-televizije Vojvodine.

Građani su imali priliku i da vide kako će izgledati jedan od tri najveća studija u Srbiji, površine 600 metara kvadratnih, ali i da obiđu budući desk za novinare Web-a, radija i televizije koji će, zapravo, prvi put boraviti i raditi u istoj prostoriji, u potpuno drugačijim uslovima od onih u kojima se sada snalaze.

"Kao što vidite radovi su u samom završetku. Trenutno radimo na postavljanju podnih obloga, kako keramičkih pločica u našem ulaznom atrijumu, tako i antistatik podova u deskovima i kancelarijama", objasnila je Marijana Divljak.

Za mesec dana bi svi radovi trebalo da budu završeni, a sledi i opremanje 18 hiljada metara kvadratnih radnog prostora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.