Izvor: Magyar Szó, 28.Jan.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani pobedili

Juče su u lokalnoj samoupravi ponovo primili stanovnike ulice „Skadarklija“, koji su nedavno blokadom demonstrirali protiv kamiona, stovarišta starog gvožđa „Dado Metal“ koji svakodnevno, više puta, prolaze velikom brzinom kroz usku uličicu. Kamioni od više desetina tona onemogućuju svaki saobraćaj u ulici, upropastili su inače neasfaltiranu ulicu, a od stalne vibracije su popucali zidovi kuća.

Atila Kenjereš, jedan od stanovnika ulice, je izjavio da su ih primili gradonačelnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << Jene Maglai, predstavnik komunalne policije, Lajoš Kampel, inspektor za zaštitu životne sredine, Vesna Hajnal i advokat Centra Aarhus.

„Dobili smo obećanje da će se u ulici zaustaviti saobraćaj kamiona i da će povući dozvole koje je dobio vlasnik „Dado Metala“. Ukoliko će ogromni kamioni i dalje prolaziti ulicom, nadležni će odmah izaći na lice mesta. Pored toga smo se dogovorili da će nadležni lokalne samouprave zajedno sa Centrom Aarhus kontrolisati da li u ovoj ulici može uopšte da funkcioniše stovarište starog gvožđa, da li su postupili po zakonu kada su izdavali dozvole „Dado Metalu“, a pregledane će biti i okolnosti pod kojima ova firma funkcioniše. Iako nije izrečeno da će otpad biti zatvoren, činjenica da je zabranjeno donošenje i odnošenje starog gvožđa će otežati rad otpada u toj meri da im više neće biti isplativo zadržati stovarište. Sve u svemu smo veoma zadovoljni odlukama, i činjenicom da su građani postigli ono što su želeli“, izjavio je za „Mađar so“ Kenjereš.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.