Goranski eko kampovi za decu, od 14. do 23. avgusta (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 12:59

Goranski eko kampovi za decu, od 14. do 23. avgusta (AUDIO)

Pticoljub, Prirodoljub, Buboljub. Uprkos tome što na trenutak zvuči kao da se radi o vlastitim imenima ljudi, to ipak nije slučaj, jer je reč o nazivima Goranskih eko kampova, koji će, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, biti održani od 14. do 23. avgusta.

Kampovi su namenjeni deci i tinejdžerima.

Pticoljub i Buboljub su kampovi za decu od 9 do 12 godina, dok je Prirodoljub predviđen za tinejdžere od 13 do 16 godina.

Nazivi kampova dovoljno govore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i o temama koje će biti razmatrane za vreme njihovog trajanja. Učesnici kampa će se u praksi upoznati sa onim što uče na časovima u školi, steći će nove veštine prilikom boravka u prirodi, a, što je najvažnije, družiće se sa svojim vršnjacima obilazeći Frušku goru, kaže Sonja Konjović iz Pokreta gorana.

"Iči ćemo do Stražilova, obići Sremske Karlovce, Kovljisko-Petrovaradinski rit, vozićemo se katamaranom po Dunavu, posetićemo Karlovački Dunavac i Mirnu vodu" rekla je Konjović.

Deca će na kampu imati tri obroka i užinu. Ishrana je domaća i o njoj se posebno vodi računa, objašnjava naša sagovornica a kada je reč o mobilnim telefonima, Sonja Konjović kaže, oni će se nalaziti kod kamp lidera, do momenta kada se budu javljala roditeljima.

Na taj način se deca neće družiti sa tehnologijom već sa prirodom, što je i cilj kampova, koji, podsećamo počinju 14. i završavaju se 23. avgusta.

Deca će biti smeštena u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima. Zainteresovani za kampove mogu da se prijave preko internet stranice Pokreta gorana ili na njihovoj Fejsbuk stranici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.