Godišnjice najgledanijih i najslušanijih radio i tv emisija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjice najgledanijih i najslušanijih radio i tv emisija

Radio-televizija Vojvodine obeležila je danas godišnjice najgledanijih i najslušanijih radio i tv emisija. Mnoge kolege drugih medijskih kuća zanimala je uspešnost i održivost programskog kvaliteta naše kuće i noviteti, pa su autori emisija i njihovi pretpostavljeni odgovarali na pitanja prisutnih.

Novinari radija i televizije govorili su o rezultatima rada, o trajanju pojedinih emisija, i okolnostima pod kojima nastaju. Prilika je bila i da se obeleži trajnost pojedinih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostvarenja.

"Osamnaest godina Tabloida meni je danas prijalo da su deca četvrtog i petog razreda došli da uzmu autogram, a najveći kompliment mi je kada neko na Fejsbuku napiše da je odrastao uz moju emisiju i poželi nekog gosta", rekao je autor Tabloida Aleksandar Filipović, čija emisija je napunila 18 godina.

Prisutne je zanimalo kako se zadržava gledanost i popularnost jedne emisije, poput Petkazanja, koje promoviše dostignuća običnog čoveka, zarad čuvanja tradicije i promovisanja znanja.

"Ja mislim da ono što je isplivalo u Petkazanju je kvalitet, prisnost sa publikom i interakcija koju smo mi postigli za ovih deset godina", rekao je autor emisije Bora Otić.

Emisija "Bolja Vojvodina" Radio Novog Sada predstavlja manje vidljivu Vojvodinu kroz umeće ljudi, njihove talente i borbu za boljim žovotom.

Na pitanje koliko je teško zvukom i rečima dočarati sliku događaja, autorka serijala Nevena Vrtulek rekla je da  od novinara i reportera zavisi kako će dočarati slušateljstvu i glasom i tekstom i snimkom sagovornika, neku temu,neku priču ili opisati neki kraj.

"M ključ", emisija radija, promovisaće i dalje džez, rok, ali i narodnu tamburašku muziku, koja je manje zastupljena u etru emitera. Studio M otvoren je za ljubitelje kvalitetnog zvuka.

"Kod nas u zemlji ima veliki broj kvalitetnih muzičara, sastava, orkestara svih onih nabrojanih žanrova koji su vredni da nastupe u tom prostoru i da se prezentuju na najbolji mogući način", rekao je Aleksandar Dujin iz Muzičke produkcije RTV.

RTV, kroz radijske i televizijske emisije koje će unapređivati, rečeno je na konferenciji za novinare, ispunjavaće ne samo svoju obavezu, već će promovisati i svoju dobru volju i nameru da svojim gledaocima i slušaocima pruži raznolik i kvalitetetan program koji zaslužuju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.