Glumcu Fajnsu uručen pasoš Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2017, 02:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumcu Fajnsu uručen pasoš Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas pasoš Republike Srbije britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu.

Predsednik Vučić uručio je slavnom glumcu pasoš i ličnu kartu Republike Srbije rečima: "Ovo je tvoj novi pasoš".

"Velika mi je čast što danas mogu da vam uručim ličnu kartu i pasoš Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovaj pasoš što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije", poručio je Vučić obraćajući se novom državljaninu.

Predsednik je rekao da zna da Fajns mnogo voli Srbiju još od snimanja prvog filma u našoj zemlji, gde je dolazio već gotovo deceniju.

"Mi Srbi smo srećni što vas imamo za prijatelja, a sada i za sunarodnika. Ne samo zbog 'Engleskog pacijenta', već i onoga što ste radili i što radite za i u našoj zemlji", istakao je Vučić.

Rekao je da zahvaljujući njemu dobijamo subvencije za filmove u našoj zemlji.

Predsednik je kazao da vidi iskrenu ljubav prema Srbiji kod Fajnsa i da zna da će interese naše države zastupati kao što to čini svaki naš građanin koji iskreno voli svoju zemlju i bori se za nju.

"Želimo vam puno uspeha, dobrog rada i dobro snimljenih filmova. Kao jednom od najboljih glumaca i vrhunskih producenata, želimo da više vremena provodite ovde nego u svojoj prvoj domovini. Onu prvu niste mogli da birate, a ovu ste izabrali. Molim da sa istom strašću volite Srbiju uvek, kao što činite danas", naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da su on i građani Srbije srećni i ponosni do neba što je Fajns postao građanin Srbije, te najavio da će mu uzvratiti pažnjom, ljubavlju.

"Dobrodošli u Srbiju, sada ćete vi uvek biti domaćin u Srbiji, a nikada više gost", naglasio je Vučić.

Fajns je na srpskom, zahvaljujući se na pasošu, rekao:

"Hvala vam gospodine predsedniče. Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam".

"Moj život obogaćen je vašom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu. Ja sam počastvovan", naglasio je Fajns.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DOKUMENTA ZA HOLIVUDSKOG GLUMCA Vučić danas Fajnsu uručuje pasoš Srbije

Izvor: Blic, 24.Sep.2017

Predsednik Republike Aleksandar Vučić uručiće danas pasoš Srbije britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu...Kako podseća predsednikova Služba za saradnju s medijima, rešenje o prijemu Fajnsa u državljanstvo Srbije potpisano je 7. septembra...Vučić će Fajsnu uručiti pasoš Srbije u 11:00...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.