Gde odlagati opasan otpad?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde odlagati opasan otpad?

Jedan od najvećih problema sa aspekta zaštite životne sredine je neadekvatno upravljanje otpadom, posebno kada je u reč o odlaganju opasnih, eksplozivnih, ili toksičnih materijala i predmeta, koji završavaju u kantama za đubre, na ulici, ili čak zelenim površinama. Proveravali smo gde se u Novom Sadu mogu odneti istrošene baterije, ali i koliko su građani o tome informisani.

Novosađani kažu da vode računa da otpad ne bacaju na ulicu i zelene površine, ali da nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvek u potpunosti sigurni gde da odlože ono što im više nije potrebno.

I dok za određenu vrstu otpada postoje adekvatne kante, problem još uvek nije rešen kada je u pitanju odlaganje opasnog otpada.

U preduzeću "Čistoća" kažu da je u planu izgradnja reciklažnog dvorišta, koje će u budućnosti moći da prihvata i takvu vrstu otpada i savetuju građanima da konkretno istrošene baterije mogu odneti u markete u kojima se one organizovano sakupljaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.