Gasi se bačkopalanački Korsnas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasi se bačkopalanački "Korsnas"

BAČKA PALANKA - Ruski vlasnik "Segeža pekedžinga" bivšeg proizvođača papirne ambalaže "Korsnas" u Bačkoj Palanci, saopštio je da je odlučio da zatvori fabriku, zbog čega će 61 radnik ostati bez posla.

Fabrika je bila vodeći proizvođač vreća od najkvalitetnijeg papira za pakovanje šećera, brašna, cementa i druge rasute robe, ali se ruski vlasnik odlučio na zatvaranje, jer nije uspeo da proda više od sto miliona vreća godišnje.

Slična sudbina, kažu radnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očekuje i slične fabrike u Turskoj i Španiji.

"Hladan tuš" usred zime iznenadio je radnike, budući da ništa nije ukazivalo na likvidaciju firme. Plate su bile redovne i u nivou republičkog proseka, a sve obaveze prema državi, porezi i doprinosi za socijalno i penziono osiguranje, redovno su podmirivani.

Informacije kojima radnici sada raspolažu, govore da oni neće dobiti nikakvu otpremninu.

Godine 1977, ondašnja štamparija "Branko Bajić" i u to vreme najveći svetski proizvođač prirodne ambalaže, švedski "Korsnas", potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju, a Šveđanima je pripao većinski deo imovine nove firme, odnosno kasnije čitava fabrika. Posle smrti švedskog vlasnika 2006. godine, naslednici su palanačku firmu prodali ruskim partnerima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusi gase bačkopalanački Korsnas

Izvor: B92, 12.Jan.2010, 14:30

Bačka Palanka -- Ruski vlasnik "Segeža pekedžinga", proizvođača papirne ambalaže Korsnas u Bačkoj Palanci, je odlučio da zatvori fabriku, zbog čega 61 radnik ostaje bez posla...Fabrika je bila vodeći proizvođač vreća od najkvalitetnijeg papira za pakovanje šećera, brašna, cementa i druge...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.