Fondacija Docent doktor Milena Dalmacija nastavlja da nagrađuje studente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija "Docent doktor Milena Dalmacija" nastavlja da nagrađuje studente

Na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, i ove godine su dodeljene nagrade i stipendije. Tradicija Fondacije "Docent doktor Milena Dalmacija" nastavlja da nagrađuje najvrednije studente i istraživače.

Prvu od tri dodeljene nagrade za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine, dobila je Nataša Varga sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sadu.

Tema njenog rada bila je – Uklanjanje metala iz sendimenta Velikog Bačkog kanala tretmanom elektrokinetičke radijacije. A nagrada za nju, kako sam akaže, predstavlja veliku odgovornost.

Drugu nagradu dobila je Sanja Milošević Govedarović, a treću Aleksandra Cvetanovi. Osim toga dodeljna je i stipendija Nini Đukanović za postizanje izuzetnh rezultata tokom studija.

I kada doktorske disertacije dobiju to priznanje, svrstavaju se u red izvrsnih i najboljih, dodaje Rončević. Milena je bila najmladji doktor nauka u istoriji PMF-a i u njenu čast već šestu godinu za redom Fondacija dodeljuje nagrade najboljima.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.