Folklor ne zna za godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2014, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folklor ne zna za godine

Da folklor, ljubav prema igri, muzici i nošnji, ne zna za godine pokazali su večeras i vremešni veterani kulturno- umetničkih društava iz cele Srbije. Njih oko 20, sa svojim najstarijim i najiskusnijim članovima, sastalo se u novosadskom Pozorištu mladih.

Najrazličitije nošnje i ritmovi u pomalo zaboravljenim koreografijama, koje se danas retko viđaju kod nas. Međutim, starije generacije, veterani kud-ova u Srbiji još ih neguju, a svako kulturno-umetničko društvo predstavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se novosadskoj publici sa po jednom od njih. Godine se u igri nisu videle, a kako kažu vremešni igrači, svako ovakvo druženje ih iznova podmlađuje.

Veterani se tako sastaju gotovo jednom mesečno. Svaki put drugi grad je domaćin, a novembar je ove godine rezervisan za Novi Sad i domaćina, Kulturno- umetničko društvo "Svetozar Marković".

Za veterane, koji se sada već svi međusobno poznaju, a nekima su ti susreti doneli i velika prijateljstva, ovakva druženja pravi su vremeplov i sećanje na putovanja i takmičenja. Za publiku, ljubitelje folklora, uživanje za sva čula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.