Film Bekstvo iz divljine (RTV1, 22.30)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2022, 05:25

Film "Bekstvo iz divljine" (RTV1, 22.30)

Priča govori o grupi begunaca koje predvodi Poljak po imenu Januš. Oni su zajedno pobegli iz sibirskog gulaga 1940. godine i pešače 6.500 kilometara kroz Sibir, Mongoliju, pustinju Gobi i preko Himalaja do slobode u Indiji.

Vojnik Januš je 1939. godine optužen je za špijunažu protiv Sovjetskog Saveza, ali odbija da prizna krivicu. Njegova žena je posle mučenja primorana da da izjavu u kojoj optužuje Januša i njega osuđuju na 20 godina robije u gulagu.

U sibirskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << logoru Januš upoznaje gospodina Smita, američkog inženjera metroa, glumca Habarova, tvrdog ruskog kriminalca Valku, umetnika Tomaša koji je i kuvar u toj grupi, Poljaka Kazika koji pati od noćnog slepila, litvanskog sveštenika Vosa i jugoslovenskog računovođu Zorana.

Habarov se poverava Janušu da ima plan za beg na jug, u Mongoliju, preko Bajkalskog jezera. Pošto ga za kaznu pošalju da radi u rudniku, Januš odlučuje da aktivira plan za bekstvo usred jake snežne oluje. Smit, Valka, Zoran, Vos, Tomaš i Kazik beže s njim.

Sada su slobodnji ljudi, ali i skoro sigurno mrtvi ljudi jer put do slobode koji moraju da pređu ne pruža nikakve realne šanse da uspeju, a priroda kroz koju moraju da prođu je surova. Na svom putu suočavaju se sa snežnom olujom, komarcima, glađu, pustinjom, peščanom olujom i žeđu. Usput im se pridružuje i poljska tinejdžerka Irena...

Režija: Peter Weir

Glavne uloge: Jim Sturgess, Ed Harris, Colin Farrell, Saoirse Ronan, Dragos Bucur, Gustaf Skarsgård, Alexandru Potocean, Mark Strong, Sebastian Urzendowsky

RTV1/ subota, 9. jul u 22.30

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.