Festival savremenog plesa Tanz Platz u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival savremenog plesa "Tanz Platz" u Novom Sadu

"Tanz Platz" je manifestacija koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Festival se održava od 5. do 7. septembra u SKCNS Fabrici. Novi Sad će biti prestonica plesa gde će publika imati prilike da vidi neka od najzanimljivije predstave iz Evrope.

Festival je nastao uz podršku evropske plesne platforme "Aerowaves" čiji je osnovni postulat mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću.

Ovogodišnje izdanje drugog Festivala savremenog plesa "Tanz Platz" obeležiće trodnevni program sa predstavama iz Francuske, Italije, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Festival će otvoriti 5. septembra komad "Forecasting" (Francuska, Italija Hrvatska) koji je inače proglašen među najboljih 20 plesnih predstava u Evropi za 2018 godinu. Drugog dana festivala biće izvedena predstava "Scrape" predstavnik Srbije u selekciji Aerowaves plesnoj mreži. Festival će zatvoriti dinamični dvojac iz Slovenije koji izvode visokonagrađivani i mnogo izvođeni komad "Alien Express" inače predstava iz 20 najboljih mladih komada 2016. godine.

Izvršni producent festivala je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Festival su podržali mreža Aerowaves, Program Kreativna Evropa Evropske unije, Evropska prestonica kulture Novi Sad i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.