Festival nemačkog filma u Kulturnom centru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival nemačkog filma u Kulturnom centru

Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Goethe Institutom, kikindski Kulturni centar je i ove godine domaćin festivala "Putujući bioskop", festivala najnovijih nemačkih filmova.

Od 21. do 30. aprila, kikindska filmska publika biće u prilici da vidi filmove iz najnovije nemačke produkcije, kao što su "Ono što ostaje", "Hana Arent", "Džek", "Ljubavne šnicle", filmska ostvarenja etabliranih nemačkih sineasta, starih majstora kao što su Margareta fonTrota i Edgar Rajc, i mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << filmskih zvezda poput Jakoba Lasa i Edvarda Bergera.

Kako bioskop u Kikindi ne postoji već godinama, prilika da se u, uslovno rečeno bioskopskoj atmosferi pogleda najnovija filmska produkcija retko je i pravo zadovoljstvo za ljubitelje kinematografije u Kikindi.

Filmovi u okviru "Putujućeg bioskopa" predstavljaju ujedno i najbolji pregled laureata nemačkih filmskih i festivalskih nagrada, filmova iz takmičarskog dela Berlinala, filmskih ostvarenja mladih autora.

U velikoj Sali kikindskog Kulturnog centra projekcije počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.