Festival nauke - Sve je moguće!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival nauke - "Sve je moguće!"

U kampusu novosadskog Univerziteta, za vikend 9. i 10. maja održaće se sedmi Festival nauke pod sloganom "Sve je moguće!".

Festival svake godine privlači veliki broj posetilaca, a na prethodnim festivalima učestvovalo je i preko 500 istrživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu Univerziteta u Novom Sadu.

Ove godine planirano je više od 80 radionica, predavanja i tribine koje će posetiocima pokazati "da je sve moguće". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Centar za promociju nauke na Festival donosi 3D štampač uz pomoć koga će svi zainteresovani moći da odštampaju svoju kreaciju. Nagradna igra je već u toku, a više detalja može se pronaći na ovom linku.

Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednje vreme: "Koliko vredi diploma u Srbiji?".

Posetioci će imati prilike da upoznaju mlade inovatore - Jovanu Kondić i Stefana Velju, kao i da popričaju sa dr Sofijom Stefanović, prvom dobitnicom ERC granta u Srbiji, i dr Vesnom Crnojević Bengin iz Biosense centra, čija istraživanja stižu i do Jupitera.

Svi sadržaji su besplatni, a program se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.